© 2016 by W-Move Gent

W-Move is gesteund door diabetologie UZ Gent

Homemade granola met vers fruit

January 6, 2017

Niets beter dan je zondagochtend te starten met een lekker ontbijt! En zeg nu zelf, ziet dit bordje granola met vers fruit er niet heerlijk uit? Weg dus met die veel te gesuikerde koffiekoeken, voortaan maak je jouw granola zelf! Gezond, lekker én Instagram-proof! 

Tip: Je kan granola gemakkelijk bewaren in een weckpot, dus maak gerust wat extra. Breakfast-on-the-go ready! 

 

 

Bereidingstijd: 10 min. 
Kooktijd: 40 min
Portie: 1000 g
Benodigdheden:
Oven 
Grote en een kleine kom 
Grote pot 

 

Ingrediënten:

250 g havervlokken
50 g walnoten
50 g hazelnoten
50 g amandelen
50 g zonnebloempitten
50 g sesamzaad

50 g lijnzaad 
1 tl vanillepoeder, ongezoet
200 g agavesiroop 
120 g gesmolten kokosolie

50 g gedroogde bananen, optioneel
50 gr gedroogde cranberries, optioneel

 

Tip: Heb je niet alle ingrediënten in huis? Geen probleem, vaak gooi ik gewoon alle noten en zaden die ik in huis heb ik een grote kom. 

 

Bereiding: 
Verwarm de oven voor op 160° C. Meng in een grote kom de havervlokken, noten, pitten, zaden en vanillepoeder. Klop de agavesiroop en kokosolie los. Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat. Zet de bakplaat 40 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Zet de oven uit, ze de ovendeur half open en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. Meng er dan eventueel het gedroogde fruit door. Bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot. Heerlijk!

 

(Recept door Rens Kroes)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Uitgelichte berichten
Recente berichten

March 12, 2017

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square